jump to navigation

Rugosa på postterminalen 7. juni 2009

Posted by konradlarsen in Mindemyren.
Tags:
trackback

Noen vil kanskje hevde at Posten burde sørget for å plante roser som bedre matcher fargen på bilene deres. I så måte kunne ‘Hansaland’ vært et alternativ til rugosaene som er plantet ved terminalen på Mindemyren.

IMG_3413

Bedet strekker seg langs sørveggen på terminalbygningen. Jeg tror det dreier seg om tre ulike hybrider av Rosa rugosa, selv om jeg har vansker med å kjenne mange av disse sortene fra hverandre. ‘Hansa’, ‘Roseraie de l´Haÿ’ og ‘Moje Hammarberg’ er så like at selv ekspertene ofte tar feil. Kanskje er det bare to sorter. En mørk og en lyst rosa.

IMG_3410

Den første rosen tror jeg må være ‘Moje Hammarberg’. Denne har tydeligere gult senter enn ‘Hansa’ og ‘Roseraie de l´Haÿ’. Sistnevnte får ikke nyper, så jeg får ta en tur innom her til høsten for om mulig å få bedre klarhet i saken.

IMG_3411

Midt i bedet står et felt ‘Fru Dagmar Hastrup’. De lyse, silkeaktige kronbladene og den fine krydderduften gjør denne til en av mine yndligsroser.

Reklamer

Kommentarer»

1. Post-røde nyper? « Konrads rosevandringer - 4. august 2010

[…] farge matcher kanskje postens biler bedre enn blomstene? I juni var det bare blomster på disse buskene. Nå er det både blomster og […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s