jump to navigation

Nordhagens roser? 14. august 2010

Posted by konradlarsen in Nygårdshøyden.
Tags:
trackback

Det er blitt meg fortalt at professor i botanikk Rolf Nordhagen sørget før å få plantet en del roser utenfor inngangen til Historisk museum på Nygårdshøyden. Om dette stemmer vet jeg ikke, men det står i alle fall en noen roser der, og siden Nordhagen hadde sitt kontor i denne bygningen er det ikke usannsynlig at han har hatt noe med dette å gjøre.

De fleste av disse rosene er artsroser, Rosa glauca, Rosa sericea og andre, men nærmest inngangen står det noen foredlede sorter. Disse står nå i plenen, i motsetning til de større artsrosene som står i et bed i skråningen ned mot Sjøfartsmuséet.

Stedet er ganske skyggefullt siden dette vender mot nord og den høye musumsbygningen ligger mot syd og vest. Selv ‘Minette’ er fortsatt i blomst og ‘Orange Triumph’ er ennå ikke sprunget helt ut.

Store deler av den nevnte skråningen er dekket av spansk kjørvel. Denne er så akspansiv at den er i ferd med å kvele de nærmeste rosene. Her må det kanskje settes inn noen tiltak for å hindre at kjørvelen tar helt overhånd.

Kommentarer»

1. Nordhagens sericea « Konrads rosevandringer - 19. mai 2011

[…] fjor høst skrev jeg om professor Nordhagens roser i hagen til De kulturhistoriske samlinger, Bergen museum. Nå er den ene av artsrosene der allerede […]

2. Muséhagen om vinteren – Rosebilder - 1. februar 2020

[…] har flere ganger skrevet innlegg om Muséhagen på den gamle bloggen, blant annet om «Nordhagens roser» som står ved inngangen til Kulturhistorisk museum og eplerosekken ovenfor drivhuset. Og i […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s