jump to navigation

Ekte vikinger 31. juli 2011

Posted by konradlarsen in Arboretet.
Tags: , ,
trackback

Det er interessant å se hvilke roser som har overlevd den harde vinteren i rosariet på Milde. Disse kan nå bre seg mer enn vanlig på bekostning av andre.

Det har gått hardt ut over mange av bunndekkerosene, men ikke ‘Viking’ som vi ser bre seg her. Den rosa i bakgrunnen er Tantaurosen ‘Satina’.

Dette er ‘H. C. Andersen’ som i motsetning til andre klaseroser har klart seg utmerket.

Kommentarer»

1. Mariann - 1. august 2011

Pleier alltid ta en tur til rosehagen på Milde i løpet av sommeren. Synd at vinteren var så hard med rosene. Jeg har ikke så mange i egen hage, men i vår var flere døde og noen av de som overlevde var seine og er fremdeles veldig puslete.
På Haukelans sykehus har det vært rosebeplantinger i parken utenfor Gamle hovedbygg. Når de skulle beskjæres i vår, oppdaget man at nesten alle rosene var døde. De ble derfor gravd opp og erstattet med over 300 nye rosebusker. Det skal være sortene Nostalgie, Leonardo da Vinci, Sekel, Nina Weibull, Rosa Mundi, Mandarin, Goldmarie, Eden Rose og Tommelise. Jeg vil tro at de blomstrer fint nå, selv om de er nyplantet i år. Var der for 14 dager siden og da var alle begynt å blomstre .

2. konradlarsen - 1. august 2011

Hei. Skjønner jeg må ta en tur til til Haukeland igjen. Her er forresten bilde av bedet foran Gamle hovedbygning fra august i fjor: https://konradroser.wordpress.com/2010/08/27/rosebed-og-skulptur/


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s